Sanitair

Sanitair

In bad gaan. Vroeger was dat niet zo makkelijk. Er waren geen aparte ruimtes om je te wassen, dat deed je aan het aanrecht en met veel geluk soms ook met warm water. Op zaterdag in een zinken teil in de keuken voor de kachel, dat was al heel wat. Later kwam er een doucheruimte die in een aangepast toilet werd gemaakt. Als er iemand stond te douchen kon je geen gebruik maken van het toilet, wat met een groot gezin niet altijd op prijs werd gesteld.

DSC_0184

Eenvoudige wastafel

Later werden de douches groter met een aparte ruimte voor het toilet. Er kwam, soms, een bad bij en werden steeds meer eisen gesteld aan het sanitair. Een witte wastafel met 2 kranen erop werd al gauw vervangen door een mengkraan en ook de wastafel werd steeds mooier.

IMAG0208

Moderne wastafel combinatie met twee lades

 

Er verscheen kleur in de badkamer en de tegels werden hierop aangepast om een luxere uitstraling te geven. Door de jaren heen is er heel veel veranderd. De badkamers werden voorzien van een regendouche of een douchepaneel met meerdere sproeiers of soms zelfs een massage straal.

zwembad0007

Voorruimte bij douche en toilet

DSC_0149

Douche paneel met meerdere sproeikoppen en hoofddouche

DSC_0189

Mooi bruisbad met jetstream

In een bad kan ook steeds meer, jetstream of bubbelbad, met of zonder verlichting, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. De prijs voor al dat moois kan soms behoorlijk oplopen.

Een badkamer is meer en meer een soort wellness ruimte geworden. Het is ook mogelijk om een zonnedouche te installeren, waarbij de mogelijkheid bestaat om aan het kleurtje te werken terwijl je staat te douchen. Maar met zo’n speciale bril op is dat nog geen pretje, maar wel noodzakelijk voor de ogen te beschermen.

Laat hier een berichtje of reactie achter.

[contact-form to=’snel.it@zeelandnet.nl’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]